Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 073 - 54 30 666
  • info@joopvanlanen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

07-12-2017

Is de uitvaartverzekering up to date?

Een uitvaartverzekering komt vaak pas weer op tafel bij het overlijden van een gezinslid. Verstandig is om af en toe de uitvaartverzekering door te spreken.

Het liefst sta je niet stil bij jouw overlijden. Toch is het goed om dat af en toe wel te doen. Kunnen jouw nabestaanden de kosten ervan makkelijk zelf betalen? Of moet dat verzekerd zijn? En over welke bedragen hebben we het dan?
Een paar jaren geleden was een reserve van 5.000 euro nog voldoende. Maar door inflatie wordt alles steeds duurder, dus ook de uitvaart. Voor een uitvaart mag je tegenwoordig zelfs wel het dubbele rekenen.

Wat keert de uitvaartverzekering uit bij overlijden?

Je kunt uitvaartverzekeringen ruwweg onderverdelen in twee vormen. De eerste keert een bedrag uit bij overlijden van de verzekerde. De tweede vorm is de zogenaamde natura uitvaartverzekering. Deze keert geen geld uit, maar verzorgt de uitvaart.
En vooral bij de verzekering met een geldelijke uitkering dreigt snel een onderverzekering. De verzekerde som is snel te laag, waarna de uitvaart niet meer bekostigd kan worden met de uitkering uit de uitvaartverzekering. Wat de belangrijkste reden is om dit af en toe goed door te nemen. En daar helpen we graag even bij.
Ook door veranderde uitvaartwensen is de uitvaartverzekering mogelijk niet meer up to date.

Wat kost een uitvaart?

Het verschil in euro’s tussen een in de puntjes verzorgde uitgebreide uitvaart is niet te vergelijken met een sobere uitvaart. Daarom kun je ook niet echt één bedrag noemen. Samen met jouw adviseur kun je bepalen welk verzekerd bedrag je nodig hebt, of welk pakket je binnen een uitvaartverzekering kiest.
De uitvaartverzekering met een uitkering in geld moet echt periodiek gecontroleerd worden. Is het verzekerd bedrag door inflatie te laag? Met andere woorden, kan de gewenste uitvaart nog steeds betaald worden met de uitkering? Dan moeten we de verzekering aanpassen. Een begrafenis inclusief kist kost tegenwoordig al gauw 8.000 tot 11.000 euro. Een crematie zal een paar duizend euro lager uitvallen.

Ook jouw wensen kunnen veranderen

De uitvaartwensen vastleggen is belangrijk voor het bepalen van de beste uitvaartverzekering, maar ook voor de nabestaanden is het prettig. Als de wensen vastgelegd zijn, wordt het regelen van een uitvaart ook stukken eenvoudiger. Bij het ouder worden kunnen ook de wensen voor de uitvaart veranderen. En ook dat zal weer effect hebben op de uitvaartverzekering. Dat geldt zowel voor de uitvaartverzekering met een uitkering in geld als voor de natura uitvaartverzekering.

Graag willen wij samen met jou de uitvaartverzekering(en) doornemen. Het verzekerd bedrag verhogen of het pakket aanpassen is eenvoudig, maar je wilt de maandelijkse kosten zo laag mogelijk houden. Ook kunnen wij gelijk kijken wat de financiële impact van het overlijden is op het gezin. Er valt namelijk vaak ook een inkomen weg. En het kan verstandig zijn om ook de gevolgen dáárvan in kaart te brengen. 

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens