Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 073 - 54 30 666
  • info@joopvanlanen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Financiële risico’s van overlijden voor ondernemers

Voor ondernemers is het belangrijk om de zaakjes goed op orde te hebben. Dat geldt ook voor het afdekken van de financiële risico’s van het overlijden. Waarom is dat zo belangrijk?

In een goed financieel plan hoort ook de overlijdensrisicoverzekering. De focus ligt vaak op het pensioen. Maar wat als jij je pensioen niet haalt?

Het overlijden is ook voor ondernemers een risico om rekening mee te houden. Je hoopt natuurlijk dat je met gemak jouw pensioen haalt, maar in het belang van jouw gezin en andere achterblijvers is het toch belangrijk om rekening te houden met het vroegtijdig overlijden. Na jouw pensionering is er veel geld nodig, maar na jouw overlijden mogelijk nog wel meer. Je wilt de achterblijvers namelijk goed verzorgd achter laten en zeker niet met geldzorgen laten zitten. Wacht niet langer en krijg zo snel mogelijk inzicht in het overlijdensrisico.

Oud worden kost geld, maar te vroeg overlijden ook

Per jouw pensioendatum moet er een pot met geld klaarstaan om jouw oudedag te financieren. Bij voortijdig overlijden moet een eventuele partner mogelijk nog steeds door blijven bouwen aan een goed pensioen en de inkomsten tot de pensioendatum moeten hoog genoeg zijn om de levensstandaard van het gezin in stand te houden. De eigen woning wordt mogelijk deels afbetaald, maar ook dan is het nog steeds de vraag of je jouw partner en de rest van het gezin financiële zorgen kunt besparen. Laat maar eens narekenen wat de financiële schade is na jouw overlijden. Daar komt het emotionele leed ook nog eens bij.

Met de overlijdensrisicoverzekering kun je hiaten opvullen

Wanneer je jong overlijdt laat je de rest van het gezin achter met een hiaat in het maandelijkse budget. Maar er zijn ook andere kosten om rekening mee te houden. Denk maar eens aan hogere kosten voor kinderopvang, de maandelijkse hypotheeklasten of de huur en hoe wordt de studie van de kinderen betaald? Een overlijdensrisicoverzekering keert bij overlijden van de verzekerde in één keer een bedrag uit. De uitkering moet dermate hoog zijn dat het huishouden met een lager inkomen draaiende te houden is. Het vaststellen van de hoogte van het bedrag is maatwerk.

Neem ook de onderneming mee in een adviesgesprek

De onderneming maakt een belangrijk onderdeel uit van de te verzekeren risico’s rondom het overlijden. Daarom is het belangrijk om bij goede gezondheid alvast na te denken over hoe het gezin na het overlijden verder moet met de onderneming. Nemen de nabestaanden het roer over of zit er al een partner in de onderneming die de zaak voort gaat zetten? Verkopen is ook nog een mogelijkheid. In alle gevallen is het belangrijk om vooraf al het nodige vast te leggen. Een gesprek met de notaris mag hierbij niet ontbreken. Het moet namelijk ook gelijk goed op schrift komen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 07-02-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.