Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 073 - 54 30 666
  • info@joopvanlanen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Tips voor het verzekeren van een onderneming

Het verzekeren van een onderneming heeft de volle aandacht nodig. Lees onze tips over het verzekeren van een onderneming.

Het belang van het goed verzekeren van je bedrijf, het personeel en jezelf moet je niet onderschatten. Haal voordelen uit onze praktische tips.

Advies gericht op zakelijke verzekeringen is echt vakwerk. Iedere ondernemer moet rekening houden met specifieke risico’s, maar maak vooral gebruik van de deskundigheid van een zakelijke verzekeringsadviseur. Een bakkerij heeft bijvoorbeeld een andere verzekeringsbehoefte dan een aannemer. Onderstaande tips hebben betrekking op alle ondernemers.

Wat kan er gebeuren in het slechtste geval?

Sta eens stil bij wat er kan gebeuren wat het voortbestaan van jouw onderneming kan bedreigen. Een grote uitslaande brand is wel een van de grootste nachtmerries van ondernemers. Met de juiste verzekeringen kan jouw onderneming een grote brand overleven. De eerste verzekeringen waar je aan denkt zijn de gebouwenverzekering en de verzekering van de inventaris en de goederen. Maar de gevolgen van een brand zijn groter. Na een brand kun je mogelijk maanden niet meer werken. Ook deze schade moet over nagedacht worden bij het verzekeren. De omzet valt volledig weg, maar de vaste lasten blijven wel doorlopen. Gelukkig kun je dit risico goed verzekeren met een bedrijfsschadeverzekering.

Denk om je pensioen

In de onderneming kun je vermogen opbouwen en op jouw pensioendatum kun je het vermogen incasseren door bijvoorbeeld het bedrijf te verkopen. Dit kun je zien als een pensioenvoorziening, maar helaas loopt het in de praktijk vaak anders. Ook goedlopende ondernemingen kunnen failliet gaat. Dit kan gebeuren door een faillissement van een grote opdrachtgever, maar ook door overheidsmaatregelen of een boycot die jouw branche treft. Zorg voor een vorm van pensioenopbouw buiten de onderneming om.

Let op de voorzieningen bij overlijden

Veel ondernemers hebben pensioenvermogen opgebouwd in de eigen onderneming, maar staan niet stil bij het risico van overlijden. Het nabestaandenpensioen kan niet opgebouwd worden binnen de onderneming. Bij overlijden voor de pensioendatum is er namelijk onvoldoende vermogen opgebouwd om levenslang een uitkering voor de nabestaanden te garanderen. Ook moet er rekening worden gehouden met de fiscale claim op het opgebouwde vermogen. Bespreek vermogensopbouw voor jouw pensionering niet alleen met de accountant, laat ook de verzekeringsadviseur kijken naar de mogelijkheden.

Laat je verzekeringen twee keer per jaar controleren

Het verzekeren van een onderneming is gebaseerd op een momentopname. Je sluit verzekeringen af die nu bij jouw bedrijf passen. Binnen een paar maanden verandert er veel binnen jouw bedrijf. Dat kan vragen om andere verzekeringsoplossingen. Door twee keer per jaar de verzekeringen door te nemen wordt duidelijk waarin hiaten of juist overlappingen zitten.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 20-04-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.