Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 073 - 54 30 666
  • info@joopvanlanen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Noodzakelijke verzekeringen voor een garagebedrijf

Dit zijn de verzekeringen waar een garagebedrijf echt niet zonder kan.

Eigenaren van garagebedrijven hebben een aantal specifieke zakelijke verzekeringen nodig. Welke verzekeringen kunnen eigenaren van een autogarage niet zonder?

Het ondernemen brengt risico’s met zich mee. Gelukkig kun je een deel van de risico’s bij een verzekeraar neerleggen. Wij hebben een aantal nuttige verzekeringen voor garagebedrijven verzameld. Er kunnen meer verzekeringen noodzakelijk zijn, maar een aantal zeer nuttige verzekeringen lichten we toe.

Gebouwenverzekering

Zit je bedrijf gevestigd in een eigen pand? Vergeet het verzekeren van het pand tegen bijvoorbeeld brand, inbraak en stormschade niet. De verzekeraar vergoedt dan de herstelkosten na een verzekerde schade. Het niet verzekeren van het bedrijfspand brengt een te groot risico met zich mee. Alles wat vastgenageld zit aan het pand maakt er een onderdeel van uit.

Een garageverzekering

Met een garagebedrijf heb je een verzekering nodig voor de voertuigen die (tijdelijk) op naam van het bedrijf staan. Voor motorrijtuigen geldt een verzekeringsplicht. Ze moeten namelijk in ieder geval verzekerd zijn tegen schade door aansprakelijkheid. Om te voorkomen dat voor iedere auto een losse verzekering moet worden afgesloten, kun je voldoen aan de verzekeringsplicht met een garageverzekering, maar de dekking is ruimer. Ook schade veroorzaakt aan klanten is mee verzekerd.

Inventaris- en goederenverzekering

Naast de motorrijtuigen zijn er ook nog bezittingen die je nodig hebt voor het uitvoeren van het werk. Die kun je verzekeren met de inventaris- en goederenverzekering. Denk bijvoorbeeld aan gereedschappen, maar ook aan voorraden, onderdelen en opgeslagen autobanden.

Heb je een milieuschadeverzekering nodig?

In een garagebedrijf werk je met stoffen die de grond onder het bedrijf kunnen verontreinigen. Daar kun je een milieuschadeverzekering voor afsluiten. Er kan bijvoorbeeld milieuschade ontstaan door weggelopen olie. Als veroorzaker van milieuschade ben je verantwoordelijk en dus kun je geconfronteerd worden met hoge reinigingskosten.

Rechtsbijstandsverzekering

Je kunt aansprakelijk worden gesteld door een klant door foutief uitgevoerde werkzaamheden. In dat geval sta je sterker met een rechtsbijstandsverzekering. Je kunt ook in een strijd met de gemeente terechtkomen over bijvoorbeeld een vergunning voor verbouwplannen. Ook in dat geval heb je baat bij een rechtsbijstandsverzekering. Zelfs bij arbeidsconflicten kan de verzekering dekking bieden.

Hoe is het geregeld met de aansprakelijkheidsverzekering?

In de garageverzekering is schade door aansprakelijkheid al deels afgedekt, maar de dekking kan onvoldoende zijn. Laat je verzekeringsadviseur dus goed kijken naar welke risico’s je loopt en hoe die al verzekerd zijn. Het dubbel verzekeren kost onnodig geld, maar te beperkt verzekeren kan nog veel duurder uitpakken.

Ook het personeel moet goed verzekerd zijn

Sta ook stil bij de noodzakelijke verzekeringen voor de werknemers. Bij ziekte hebben ze recht om het salaris (deels) doorbetaald te krijgen. Met een verzuimverzekering kun je de financiële gevolgen voor jouw onderneming beperken. Ondernemers moeten zichzelf ook niet vergeten. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een goede pensioenopbouw zijn onmisbaar.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-05-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.