Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 073 - 54 30 666
  • info@joopvanlanen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Welke zaken vallen niet onder de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is onmisbaar voor ondernemers. Deze verzekering dekt namelijk schadekosten die voor de onderneming zelf niet op te brengen zijn.

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven biedt dekking tegen schade aangericht aan anderen, maar er zijn uitzonderingen waar je rekening mee moet houden.

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is een essentiële verzekering. Goed advies inwinnen over de verzekering is belangrijk, want er zijn verschillende vormen van aansprakelijkheid. Een aannemer sluit bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af. Daarnaast kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook noodzakelijk zijn. Wat is het verschil en waarom zijn deze verzekeringen zo belangrijk?

Waarom kunnen bedrijven niet zonder een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

Deze verzekering biedt dekking tegen zogenaamde zaak- en letselschade veroorzaakt door de werknemers of door de ondernemer zelf. Veroorzaakte schade tijdens het werken is namelijk niet verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Een dakdekker veroorzaakt bijvoorbeeld een brand tijdens zijn werkzaamheden. De gevolgschade kan de dakdekker claimen op de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven.

In sommige gevallen is de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven te beperkt

Er kan ook aansprakelijkheidsschade ontstaan die alleen zorgt voor financiële schade. Om weer terug te komen op het voorbeeld van de aannemer, de schade kan ook veroorzaakt zijn door een verkeerd advies of door een foutieve bouwtekening. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan bij dit soort schades uitkomst bieden. Deze verzekering is onder meer gericht op het vergoeden van beroepsfouten. Deze verzekering sluiten ondernemers met een adviserend beroep vaak af, maar ook voor andere beroepsgroepen kan het een belangrijke verzekering zijn.

In de polisvoorwaarden zijn de uitsluitingen opgenomen

Het is belangrijk om de verzekeringsbehoefte door te spreken met de adviseur. De aansprakelijkheidsverzekering moet namelijk zo goed mogelijk aansluiten bij de risico’s die je met jouw bedrijf loopt.

Is de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verplicht?

Het afsluiten van deze verzekering is niet verplicht, maar zeker wel raadzaam. De consequenties van het niet verzekerd zijn kunnen namelijk te groot zijn. Deze verzekering sluit je vooral af voor de kostbare schades die jouw onderneming de kop kunnen kosten. Door het veroorzaken van letselschade kan er een vordering ontstaan van honderdduizenden euro’s, maar ook de materiele schade kan flink oplopen. Een aannemer sloopt bijvoorbeeld een verkeerde muur, waardoor een huis deels instort. Een schadeclaim van tienduizenden euro’s zal in dat geval geen uitzondering zijn.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 13-07-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.