Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 073 - 54 30 666
  • info@joopvanlanen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Is je elektronica goed verzekerd in de inboedelverzekering

Je kunt in de inboedelverzekering een ruime dekking voor een smartphone en voor een tablet op laten nemen. Wat houdt deze ruime dekking eigenlijk in?

Over schade aan smartphones en tablets worden vaak vragen gesteld met betrekking tot de inboedelverzekering. Is het meeverzekerd of juist niet standaard?

Elektronica is een onderdeel van de inboedel en is normaal gesproken verzekerd in de inboedelverzekering. Maar in de meeste inboedelverzekeringen is bijvoorbeeld het laten vallen van de telefoon niet meeverzekerd. Het is wel verzekerd als de telefoon uit huis wordt gestolen of door een brand beschadigd raakt. Een aantal jaren geleden kwamen verzekeraars met een oplossing voor dit probleem, namelijk de allrisk inboedelverzekering. Deze verzekering biedt een ruimere dekking.

Het laten vallen van een smartphone en een defect door het laten vallen van koffie op een tablet is dus verzekerd bij een allrisk inboedelverzekering.​

Wat mag je van de allrisk inboedelverzekering verwachten?

De verzekering biedt dekking tegen elk van buitenkomend onheil. Dat is een zeer ruime omschrijving en komt erop neer dat schades door plotselinge en onverwachte gebeurtenissen verzekerd zijn. Het laten vallen van een smartphone en een defect door het laten vallen van koffie op een tablet is dus verzekerd. Je betaalt meer voor deze uitgebreidere inboedelverzekering, maar bij schade kun je er baat bij hebben.

Wat maakt de allrisk inboedelverzekering zo aantrekkelijk?

De voorwaarden zijn zeer ruim, dus bij schade krijg je waarschijnlijk een uitkering van de verzekeraar. Er zijn wel een aantal uitsluitingen. Bijvoorbeeld slijtage en opzet is niet meeverzekerd. Maar iets laten vallen of per ongeluk omstoten is verzekerd. De verzekeraar zal een schade niet snel afwijzen door de ruime dekking.

De dekking wordt steeds beperkter

Jaren geleden zijn verzekeraars de allrisk inboedelverzekering gaan aanbieden. Al snel bleek dat de consument wel openstond voor de verzekering met de uitgebreide dekking. Maar deze ruime inboedelverzekering zorgde ook voor een sterke toename aan claims bij verzekeraars. De dekking is namelijk dermate ruim dat consumenten ook veel vaker schades indienen. Gevalletjes van pech zijn verzekerd, en daar krijgen gezinnen vaker per jaar mee te maken.

Verzekeraars hebben de premies moeten verhogen of een verhoogd eigen risico moeten invoeren. Ook zijn er verzekeraars die voor mobiele elektronica geen ruime dekking meer bieden.

Welke inboedelverzekering kies je?

Een inboedelverzekering is een adviesproduct. De verzekering moet je namelijk afstemmen op de wensen. Wil jij een verzekering waar je ook een defect telefoonscherm kunt claimen of sluit je een inboedelverzekering af om de grote gevaren, zoals brand, inbraak en storm te verzekeren? Kies je voor de ruimste dekking dan betaal je per maand meer.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 25-08-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.