Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 073 - 54 30 666
  • info@joopvanlanen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Daarom sluit je een autoverzekering niet online af

Online zijn er websites waar je een autoverzekering binnen een paar klikken af kunt sluiten. Is het wel verstandig om te kiezen voor gemak?

Het verzekeren is meer dan alleen maar premies vergelijken. Er zijn namelijk verschillen tussen autoverzekeringen, waardoor de ene verzekering een veel betere keuze is dan de andere verzekering. Bij het online afsluiten van een autoverzekering ligt de focus van het vergelijken op de premie. Vergeet ook de toegevoegde waarde van een goed onderbouwd advies niet.

Welke verzekeringsvorm kies je?

Er zijn drie verzekeringsvormen waar je uit kunt kiezen, namelijk:

  • WA
  • WA + beperkt casco
  • WA + volledig casco

Welke verzekeringsvorm je het beste kunt nemen is niet altijd een eenvoudige keuze. Je leest vaak dat je voor een auto van drie jaar of ouder beter niet meer kunt kiezen voor de meest uitgebreide verzekering, de WA + volledig casco. Toch is het vaak juist wel verstandig om de WA + volledig casco ook nog aan te houden voor oudere auto’s. De keuze voor een verzekeringsvorm is namelijk ook sterk afhankelijk van het aantal opgebouwde schadevrije jaren en de waarde van de auto. Als je recht hebt op een hoge korting, wordt het premieverschil tussen de verzekeringsvormen namelijk kleiner.

Niet alle autoverzekeringen zijn hetzelfde

Bijvoorbeeld de WA + volledig casco is bij alle verzekeraars in hoofdlijnen hetzelfde, maar toch kunnen er belangrijke verschillen tussen zitten. Die verschillen zitten onder andere in de volgende zaken:

  • Biedt de autoverzekering een tweede autoregeling? – Bij het verzekeren van een tweede auto biedt de verzekeraar voor de tweede auto dezelfde korting aan.
  • Bescherming van de opgebouwde schadevrije jaren – Na één schade val je niet gelijk terug in schadevrije jaren.
  • Hoeveel ga je meer betalen na één schade? – Na het claimen van een schade kan de premie stijgen door minder schadevrije jaren. De premiestijging na één claim verschilt per verzekeraar.
  • Kent de autoverzekering de nieuwwaarderegeling? – Sommige verzekeraars gaan bij schade van de nieuwwaarde uit in plaats van de dagwaarde, tot de auto drie jaren oud is. Bij een forse schade kan dit zorgen voor een duizenden euro’s hogere uitkering.
  • Keert de autoverzekering de vervangingswaarde of de dagwaarde uit? – De vervangingswaarde wil zeggen dat de verzekeraar bij schade uitgaat van het bedrag waarvoor de auto gekocht is.​

Je wilt toch niet zonder advies en hulp?

Het kiezen van een autoverzekering moet nauwkeurig gebeuren. Daarvoor kun je terecht bij een adviseur met verstand van zaken. Bij schade wil je natuurlijk kunnen terugvallen op de deskundigheid van de adviseur. Bij schade kom je er pas echt achter wat het verschil is tussen het online afsluiten en het afsluiten via een tussenpersoon. Wij behartigen jouw belangen ten opzichte van de verzekeraars die de schade afwikkelen.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 14-01-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.