Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 073 - 54 30 666
  • info@joopvanlanen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Succesvolle tips voor zzp'ers

De meeste tips zul je wellicht al kennen, maar het is altijd goed om ze nogmaals te horen.

Als zzp’ers ben je op jezelf aangewezen, dus je moet er zelf iets van maken. Met onze tips heb je een grotere kans op succes.

Het verschil tussen succes en een flop is vaak klein. Daarom sta je natuurlijk open voor suggesties en ervaringen van anderen. De meeste van onze tips zul je wel kennen, maar het is goed om ze een keer weer te lezen. Even weer met de neus op de feiten gedrukt worden kan geen kwaad. Als je deze tips toepast, dan heb je een grotere kans op een succesvolle loopbaan.

Probeer het wiel niet zelf uit te vinden

Loop je met ideeën rond, maar twijfel je over de haalbaarheid? Ga het gesprek aan met collega zzp’ers in een vergelijkbare branche. Vakgenoten zijn het beste klankbord en kunnen zich een idee vormen van hoe jouw plannen uit kunnen vallen. Ze kunnen jou ook behoeden voor grote en dure fouten.

Zorg voor meerdere opdrachtgevers

Veel zzp’ers halen hun omzet vooral bij één of maar een paar opdrachtgevers. Dit biedt gemak en is overzichtelijk, maar zorgt ook voor een afhankelijkheid. Wat als je grootste opdrachtgever de samenwerking opzegt? Daarom blijft het belangrijk om de kleine opdrachtgevers te koesteren. Als je geen tijd hebt kun je beter minder werken voor een grote opdrachtgever en toch de klus voor de kleine opdrachtgever oppakken.

Blijf op zoek naar nieuwe opdrachtgevers

Zit je agenda voor de komende maanden bijna vol? Houd toch al rekening met de periode daarna. Blijf openstaan voor nieuwe opdrachtgevers. Pas wel op met onrealistische toezeggingen. Zorg dat jij je beloften wel nakomt, anders richt je vooral schade aan.

Houd de contacten warm

Sommige opdrachtgevers spelen maar af en toe opdrachten naar jou toe. Zorg ervoor dat het contact niet verwatert. Stuur ze bijvoorbeeld een berichtje bij een jubileum. Het kan ook zeer eenvoudig door bijvoorbeeld een bijdrage op LinkedIn interessant te vinden. Op deze manier zorg je ervoor dat je op het netvlies bij de opdrachtgever blijft.

Blijf bij jouw vakgebied

Pas op met werkzaamheden die geen raakvlakken hebben met jouw vakgebied. Slecht werk afleveren kan je reputatie schade toebrengen. Ook loop je kans dat je veel uren investeert in iets wat je niet uitgekeerd krijgt.

Zzp’ers zijn flexibel

Zzp’ers moeten flexibel zijn. Opdrachtgevers hebben vaak geen opzegtermijn en kunnen zo overstappen naar een zzp’er die wel flexibel is. De keerzijde van het vak is dat je soms ook in het weekend moet werken. Zorg ervoor dat je jouw opdrachtgevers positief blijft verbazen.

Pak ook je rust

Zzp’ers moeten vaak hollen en daarna weer een tijdje stilstaan. Een keer minder opdrachten hoort erbij. Van je vrije tijd moet je dan kunnen genieten. Volgende week moet je misschien weer zestig uren werken om een opdracht op tijd af te ronden.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 23-06-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.