Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 073 - 54 30 666
  • info@joopvanlanen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

De waarde van jouw auto inschatten

Wat is jouw auto waard? De waarde kun je op verschillende manieren inschatten.

Het kopen van een auto is een slechte investering. De waarde zakt namelijk snel. Hoe kom je achter de waarde van jouw auto?

Bij het kopen van een nieuwe auto ben je gelijk al een deel van de waarde kwijt zodra deze op jouw naam staat. Maar een auto koop je ook niet om er financieel beter van te worden. Het is een gebruiksvoorwerp waar de meeste Nederlanders niet zonder kunnen. Maar bij verkoop van je auto krijg je normaal gesproken wel een deel van de investering weer terug.

Bepaal de waarde van jouw auto met de ANWB Koerslijst

Het bepalen van de waarde van jouw auto is altijd indicatief. Er zijn ook nog eens verschillende waardes. Voor de verkoopwaarde maakt het bijvoorbeeld een groot verschil of je de auto inruilt bij een dealer en een nieuwe weer terugkoopt, of je verkoopt aan een garagebedrijf zonder iets terug te kopen. Op de website van de ANWB kun je verschillende soorten waardes opvragen. Maar de werkelijke waarde is ook nog afhankelijk van de staat van het onderhoud. Zelfs de kleur speelt een rol.

Waar worden vergelijkbare auto’s voor aangeboden?

Voor een indruk van de hoogte van de waarde kun je ook nagaan wat verkopers vragen voor vergelijkbare auto’s. Dit zijn vaak vraagprijzen waarin nog onderhandelingsruimte zit. Het maakt voor de waarde een groot verschil of de verkoper een particulier of een professioneel autobedrijf is.

Welke waarde houden verzekeraars aan bij een total loss schade?

De waarde van je auto speelt een belangrijke rol bij schade. Met de juiste autoverzekering vergoedt de verzekeraar het herstellen van de schade, maar de verzekeraar betaalt natuurlijk niet meer dan de dagwaarde van de auto. Na een schade kan de verzekeraar een expert inschakelen voor het vaststellen van de waarde vlak voor het ongeval. Bij een total loss wordt de uitkering gebaseerd op de dagwaarde.

De keuze voor de verzekeringsvorm af laten hangen van de waarde van de auto

Een nieuwe auto verzeker je WA casco. Met deze verzekeringsvorm krijg je ook een uitkering bij een schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld een ongeval. Deze meest uitgebreide autoverzekering kan door de hoogte van de premie niet meer uit voor oudere auto’s. Met een relatief jonge auto kun je kiezen voor de WA beperkt casco. Voor oude auto’s met nog maar een lage waarde is de WA autoverzekering de meest gangbare keuze. Laat je hier goed over adviseren. Een verkeerde keuze kan je bij schade veel geld kosten.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 31-03-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.