Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 073 - 54 30 666
  • info@joopvanlanen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Een second opinion voor je zakelijke verzekeringen

Het kan erg winstgevend zijn om over te stappen naar een andere verzekeraar voor je zakelijke verzekeringen. Het is ook verstandig om regelmatig je verzekeringen met je adviseur te bespreken.

Met je zakelijke verzekeringen stap je niet zomaar over naar een andere verzekeraar. Maar je moet ook niet trouw zijn om de verkeerde redenen

Het verzekeren van zakelijke risico’s is vrijwel altijd maatwerk en dat geldt niet alleen bij het afsluiten van de verzekeringen. Het is namelijk een doorlopend proces. Door veranderingen binnen jouw bedrijf moeten de verzekeringen vaak tegen het licht worden gehouden. Gelukkig hoef je dat niet zelf te doen. Dat kun je overlaten aan de specialisten.

Wat kan het verschil maken?

Stel, je bent al jaren bij dezelfde verzekeraar. Je weet pas wat je hebt als je de verzekeringen vergelijkt met een andere verzekeraar. Overstappen kan zorgen voor beter op het risico afgestemde verzekeringen, met mogelijk ook nog een besparing op de premie. Het vergelijken kost wel even tijd en energie, maar het is nuttig. Je krijgt de bevestiging dat je nu goed verzekerd bent of de conclusie is dat je beter over kunt stappen naar een andere verzekeraar. Het papierwerk, daar helpen wij jou graag mee.

Kiezen voor een andere tussenpersoon

Overstappen naar ander verzekeringskantoor is nog eenvoudiger. Je kunt de verzekeraar in de meeste gevallen verzoeken om de bestaande verzekeringen over te dragen aan een ander kantoor. Vervolgens is het aan de nieuwe adviseur om de verzekeringen zo goed mogelijk af te stemmen op de risico’s. De nieuwe adviseur moet altijd toetsen of de verzekeringen de risico’s goed afdekken. Dit wordt ook wel zorgplicht genoemd. Je verzekeringen worden dus gecontroleerd en weer op de praktijk afgestemd.

Kwaliteit van de verzekeringen is doorslaggevend

Met alle mogelijke scenario’s moet rekening gehouden worden bij het afsluiten van verzekeringen. Bijvoorbeeld de brandverzekering voor het pand en de inventaris is belangrijk. Maar vaak wordt vergeten om de bijkomende kosten te verzekeren. Na een brand in het pand komt het werk tijdelijk stil te liggen. Dit risico moet je ook meeverzekeren. Bij schade blijkt vaak pas duidelijk dat het verzekeren vakwerk is. Heb je bijvoorbeeld online de verzekering afgesloten? Grote kans dat de verzekeringen niet goed aansluiten bij de werkelijkheid. Als verzekeringsadviseur moet je het te verzekeren bedrijf goed in kaart brengen, voordat je het überhaupt over verzekeringen kunt hebben.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 11-07-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.