Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 073 - 54 30 666
  • info@joopvanlanen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Heb je als huiseigenaar een glasverzekering nodig?

Het vervangen van ramen kan duur uitvallen. Een glasverzekering is daarom het overwegen waard.

De glasverzekering is vaak een onderdeel van de opstalverzekering, maar is het meeverzekeren van glas noodzakelijk? Hebben huurders ook een glasverzekering nodig?

Ramen zijn een kwetsbaar onderdeel van het huis. Door voetballende buurtkinderen kan er bijvoorbeeld een raam aan diggelen worden geschoten. Je kunt hiervoor de ouders of het kind zelf aansprakelijk stellen, maar vaak is de dader spoorloos. Met een glasverzekering heb je het goed geregeld.  

Onderschat de kosten van het vervangen van een ruit niet

In moderne of gemoderniseerde huizen komt nauwelijks nog enkel glas voor. Met isolerende ruiten is het afsluiten van een glasverzekering nog belangrijker. Het vervangen van bijvoorbeeld een kleine HR++ ruit kan al eenvoudig honderden euro’s kosten. Doordat duurzaamheid belangrijk is, wordt er in huizen flink geïnvesteerd in isolerende ramen. Een nadeel is dat ze duur zijn.

Wat kost een glasverzekering?

Bij het meeverzekeren van het glas in de opstalverzekering zorgt deze aanvullende dekking voor een iets hogere premie. De hoogte van de premie is van veel factoren afhankelijk, maar het zal als aanvullende dekking meestal maar een aantal tientjes per jaar kosten.

Moet je als huurder ook een glasverzekering afsluiten?

Meestal zal de verhuurder zorgen voor het verzekeren van de ruiten in het huis. Het kan anders zijn, maar dat zijn uitzonderingsgevallen. De verhuurder zal in dat geval wijzen op de noodzaak om een glasverzekering af te sluiten. Veel verzekeraars bieden de glasdekking aan als aanvullende dekking in de inboedelverzekering.

Heb je ook bijzonder glas in je huis?

In de voorwaarden van de glasverzekering kunnen uitsluitingen staan over bijzonder glas. Bijvoorbeeld glas-in-lood is niet standaard meeverzekerd bij de ene verzekeraar en bij een andere verzekeraar is het wel een onderdeel van de standaard dekking. Bespreek met je adviseur de verzekeringsopties. Je kunt er beter nu al aandacht aan besteden dan pas bij het moment dat een schade is ontstaan.

Bij leegstand kan de glasdekking vervallen

Voor een leegstaand pand kunnen andere voorwaarden gelden, ook voor de glasverzekering. Schade door vandalisme is dan bijvoorbeeld uitgesloten. Let bij een onbewoond huis ook goed op de dekking in de inboedelverzekering. De verzekeraar kan een beperktere dekking aanhouden voor een huis dat al langere tijd onbewoond is.

De glasverzekering kan ook standaard een onderdeel van de opstalverzekering zijn

Niet bij alle verzekeraars moet je glas expliciet meeverzekeren. Er zijn namelijk meerdere verzekeraars met een opstalverzekering waar dekking tegen glasbreuk automatisch meeverzekerd is.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 15-09-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.