Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 073 - 54 30 666
  • info@joopvanlanen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Ander huis gekocht? - Pas je verzekering aan

Een ander huis gekocht? Vergeet het aanpassen van de verzekeringen niet.

Een huis kopen is financieel een ingrijpende gebeurtenis. Ook heeft het raakvlakken met de verzekeringen binnen het huishouden. Wat zijn de gevolgen voor de verzekeringen?

Bij het verhuizen naar een ander huis kun je bepaalde verzekeringen meenemen en aan laten passen. Andere verzekeringen moet je juist nieuw afsluiten. Van de meest gangbare verzekeringen lichten wij toe wat je ermee kunt doen.

Woonhuisverzekering

Deze verzekering is gekoppeld aan de eigen woning. Bij schade aan het huis door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak vergoedt de verzekeraar de herstelkosten. Bij het kopen van een ander huis kun je de woonhuisverzekering aan laten passen. Het kan verstandig zijn om een nieuwe vergelijking te laten maken. Mogelijk past een andere woonhuisverzekering beter bij jouw nieuwe woning. Het verzekeren van een met een hypotheek gekochte woning is verplicht. De bank waar de hypotheek loopt eist het namelijk.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering biedt dekking tegen schade aan de bezittingen in het huis. Het gaat om bezittingen die niet vastzitten aan het huis. Ook deze verzekering kun je aanpassen aan de nieuwe woning. Maar let op! De aanpassing gaat verder dan het doorvoeren van een adreswijziging. De verzekeraar gaat de verzekering afstemmen op de nieuwe woning. Hierdoor kan de premie ook stijgen of juist dalen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Schade veroorzaakt door de eigen woning is verzekerd in de aansprakelijkheidsverzekering. Laat de verzekeraar dus weten wat jouw nieuwe adres is. Vaak vormt deze verzekering een pakket met de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Maar vergeet deze verzekering niet als het geen onderdeel is van een pakket.

Passen de afgesloten overlijdensrisicoverzekeringen nog?

Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af om te voorkomen dat jouw gezinsleden geldzorgen krijgen bij het overlijden van jezelf of je partner. Bij een overlijden voor de einddatum wordt het verzekerd bedrag namelijk uitgekeerd. Het kopen van een ander huis is een goede reden om de bestaande overlijdensrisicoverzekering even tegen het licht te houden. Waarschijnlijk past deze verzekering niet meer bij de nieuwe situatie. Het afsluiten van een nieuwe verzekering is vaak de oplossing. De overlijdensrisicoverzekering is de laatste jaren veel goedkoper geworden. Dus mogelijk kun je een hoger bedrag verzekeren tegen een lagere premie.

Heb je een woonlastenverzekering nodig?

Deze verzekering zorgt ervoor dat je de hypotheeklasten kunt blijven betalen als je door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid het inkomen ziet zakken. Heb je deze al afgesloten voor een andere koopwoning? Waarschijnlijk voldoet de verzekering niet meer aan de nieuwe omstandigheden. Laat de verzekering dus goed afstemmen op de nieuwe situatie. Zo voorkom je dat je te ruim of juist te beperkt verzekerd bent.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 09-12-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.